Over galerie van Veen

De galerie in Dordrecht en omstreken voor hedendaags realistische kunst. In galerie Van Veen exposeert Koos van Veen onder zijn woonhuis werken van schilders, glaskunstenaars en beeldhouwers. De ruimte van ongeveer 25 meter diep is een oude zeilmakerij, gelegen aan de  Kuipershaven, waarbij het plafond zo'n vijf meter hoog is en dus uitermate geschikt voor het tonen van kunst.  Een kleine sfeervolle stadstuin completeert het beeld van rust en ruimte.

De ligging op één van de mooiste punten van Nederland, het punt waar de drie rivieren samenstromen maakt de galerie een locatie waar doelgerichte geïnteresseerden en toevallige passanten kunnen genieten van de combinatie kunst en cultuur.

De galeriehouder is zelf al jaren liefhebber van realistische kunst en heeft zijn voorliefde voor stillevens en gezichten op polders, havens en steden vertaald in een galerie voor hedendaagse realistische kunst.

Het moet bij mij duidelijk zijn wat het voorstelt, is het motto van Koos van Veen. Ik heb door de jaren heen al veel kennis gemaakt met schilders en beeldhouwers waarvan ik vind dat ze kwalitatief hoogwaardig werk leveren. De galerie wisselt constant werken met om de  twee maanden een solo expositie op de vide en richt zich op een combinatie van beelden, glas en schilderijen.

U bent van harte welkom in de galerie om de schoonheid van het werk van de kunstenaars te bewonderen.